SpaceNed verbindt
de Nederlandse ruimtevaartsector

Nieuws

West End op de Precisiebeurs

Tijdens de 16e editie van de Precisiebeurs in Veldhoven op 16 en 17 november jl. heeft SpaceNed-lid West End uit Lisse, een handlingtool voor satellieten geïntroduceerd. Op deze beurs staan onder andere toeleveranciers van de ruimtevaart sector.

 (Foto: B. van Berge Henegouwen, West End)

TNO heeft de mogelijkheid geboden om een door West End ontworpen en vervaardigd optisch hulpmiddel te tonen op de beurs. Dit hulpmiddel wordt gebruikt voor de telescopen voor de ruimte-observatie van de aarde (Chili/ESO).
De echte blikvanger was echter de TEAMSAT behuizing die er door West End bovenop gemonteerd was. Sinds 1997 heeft West End een studentenproject onder leiding van wijlen Wubbo Ockels (letterlijk) ondersteund met de robuuste behuizing waarin de 7 instrumenten geplaatst worden. Men is nog steeds trots op dit stuk FLIGHT HARDWARE.

West End stond samen met haar partners uit het onderwiijs (o.a. de LIS) op de Precisiebeurs.  De dochter van directer Ben van Berge Henegouwen was verkleed als astronaute te bewonderen op de achterwand van de stand. Zij stond symbool voor 'wie de jeugd heeft, heeft de toekomst'. Dit was een ludieke oproep om bedrijven te motiveren jongeren stages en leerwerktrajecten aan te bieden.